Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowe ciasto z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8
cukier puder 25 dag
śmietana 30% 300 ml
zagestnik do smietany 1
truskawki 40 dag
cukier puder 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowe ciasto z truskawkami

Białka ubijamy na sztywno z 25 dag cukru pudru, przekladamy do wyłożonej papierem tortownicy i pieczemy w temp.140* przez 40 minut - wystudzić. Śmietanę ubijamy na sztywno razem z 3 łyżkami cukru pudru oraz specjalnym sproszkowanym zagęstnikiem do śmietany. Śmietanę układamy na bezie. Truskawki myjemy i ukladamy je na bitej śmietanie - dekorując tym samym ciasto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.09.2013 00:22
zapowiada się pysznie
zbysio 08.05.2012 08:34
ooooooooooooooo
Mariusz10 23.03.2012 19:26
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak