Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka olejowa z mleczną polewą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 12 łyżek
olej 12 łyżek
mąka 50 dag
jajko 7
cukier 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
czekolada 1
mleko 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka olejowa z mleczną polewą

Bialka ubijamy na sztywno razem z cukrem, następnie dodajemy żóltka i dalej miksujemy. W kolejności dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia, na sam koniec dodajemy olej oraz wodę - ciasto wlewamy do formy i pieczemy przez 40 minut. Czekoladę topimy z mlekiem i polewamy nią ostudzoną już babkę. Bardzo smaczne ciasto!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.09.2013 23:37
super smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak