Sposób przygotowania

Kefir przekładamy do miski, wbijamy jajka i miksujemy calość mikserem, następnie dodajemy cukier puder oraz proszek do pieczenia i 1 szklankę mąki - miksujemy. Stopniowo dodajemy resztę mąki (nie koniecznie całość), tak aby ciasto nie było zbyt gęste, ale też niezbyt rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej iłyżką nakladamy zgrabne racuszki, które należy usmażyć po obu stronach. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne racuchy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !