Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka w winie z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 sztuki
pieczarki 10 sztuk
białe wino 250 ml
masło 50 g
kuchartk do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka w winie z pieczarkami

filety delikatnie nacinamy w kratkę, obsypujemy kucharkiem, smażymy na maśle na złoto, podlewamy winem, podpalamy
kurczaka przekładamy do naczynia żaroodpornego
na tej samej patelni dusimy pieczarki, następnie przekładamy je do naczynia żaroodpornego, całość zapiekamy 15 min w temperaturze 180*

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 22.02.2012 09:01
Fajne
halina17 21.02.2012 18:35
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak