Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA JABŁKOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 40 dag
woda 1 l
cukier 8 dag
mąka ziemniaczana 1 łyzeczka
rodzynki 5 dag
cynamon do smaku
skórka cytrynowa

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA JABŁKOWA

Jabłka umyć i pokroić. Zalać w rondlu wrzątkiem, dodając trochę cynamonu i skórkę z cytryny. Gotować aż będą zupełnie miękkie. Przetrzeć z wywarem przez sito, dodać cukier i rodzynki, zagęścić mąką ziemniaczaną. Podać na gorąco lub na zimno z grzankami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak