Sposób przygotowania

Jajka ubijamy z cukrem do białości. Dodajemy przesianą mąkę, proszek i kakao i wszystko delikatnie razem mieszamy.

Wlewamy do wyłożonej blaszki i pieczemy ok 30-40 min w 180 st. C.

Po wystudzeniu przekrawamy na 2 części.

Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno ze śmietan-fixami. Ananasa kroimy na mniejsze cząstki (chyba że mamy puszkę z ananasem w kawałkach).

Pierwszy blat ciasta smarujemy śmietaną i układamy na niej ananasy. Przykrywamy drugą częścią ciasta, a wierzch ponownie smarujemy pozostałą śmietaną

Wiórki prażymy na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. Po przestudzeniu posypujemy ciasto.

Gotowe.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    i łądnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    i łądnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pychotka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Fajny przepis :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pyszności
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Bardzo lubię takie ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !