Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Babka" z białej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt.
mięso wieprzowe 500 g
pieczarki 500 g
jajko 3 szt
śmietana 125 ml
cebula 1 szt
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili do smaku
majeranek do smaku
tymianek do smaku
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: "Babka" z białej kapusty

Kapustę biała ugotować do miękkości. Mięso oczyścić z błonek i zmielić. Ostudzoną kapustę, cebulę i pieczarki posiekać bardzo drobno ręcznie lub w robocie.
Mięso wymieszać z kapustą, jajka rozbić z śmietaną i przyprawami, dodać do masy. Naczynie żaroodporne lub formę do babki wysmarować tłuszczem, nałożyć masę i piec 45 minut w temperaturze 180 st. Gorącą podawać samą lub z sosem pomidorowym.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 12.01.2014 00:09
ciekawy przepis muszę wypróbować
ziutula
ziutula 25.02.2012 08:45
smakowita "baba gołąb"
IZABELA29 23.02.2012 08:18
dla mnie to nowość
Anio?eczek 21.02.2012 19:33
ciekawy przepis
halina17 21.02.2012 18:37
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak