Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do śledzi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
olej 0,5 szkl
miód 2 łyżki
sok z cytryny 0,5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
sól
pieprz 1 szczypta
koncentrat pomidorowy 1 słoik mały

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do śledzi

Cebulę obrać, pokroić w cienkie piórka. Na patelnię wlać olej, włożyć cebulę, poddusić. Do podduszonej cebuli dodać sól , listki laurowe, pieprz i sok z cytryny. Na samym końcu dodać miód i koncentrat pomidorowy. Wszystko razem chwilę poddusić, wymieszać. Sos powinien być słodko kwaśny. Takim sosem polewamy śledzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anio?eczek 21.02.2012 19:33
robie tez tak samo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak