Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone żeberka w occie balsamicznym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 8 łyżek
odet balsamiczny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
majeranek do smaku
czosnek 1 główka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone żeberka w occie balsamicznym

żeberka porcjujemy
olej, ocet winny i przyprawy mieszamy, zalewamy nimi żeberka, zostawiamy na kilka godzin
czosnek i cebulę obieramy, cebule dzielimy na ćwiartki
żeberka wraz z marynatą wrzucamy do woreczka do pieczenia lib rękawa, dodajemy cebulę i czosnek, pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 23.02.2012 16:23
dzięki
marcinek 22.02.2012 11:46
Pyszne wygladaja
edita15 21.02.2012 21:09
ciekawy przepis
edita15 21.02.2012 21:09
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak