Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany smażone w papierze ryżowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sezam prażony
czekolada gorzka
papier ryżowy
olej rzepakowy
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany smażone w papierze ryżowym

Banany obieramy ze skórki i kroimy po skosie na około 8-10 kawałków. Olej mocno rozgrzewamy. Papier ryżowy nasączamy mocno wodą i zawijamy w niego kawałki bananów. Pakieciki smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączamy przy pomocy ręcznika kuchennego. Gorące banany posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą oraz prażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 26.02.2012 14:53
Nietypowe, zamierzam wypróbować.
parysek10 26.02.2012 14:53
Nietypowe, zamierzam wypróbować.
Wojt@s
Wojt@s 24.02.2012 15:09
extra
edita15 21.02.2012 21:09
ciekawy przepis
BernadettaP 21.02.2012 20:21
Pacpaw, papier jak do sajgonek :) Nie miałam czasu, by robić ciasto, a papier miałam pod nosem i... banany wyszły pyszne !
pacpaw 21.02.2012 20:16
taki papier jak do sajgonek?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak