Sposób przygotowania

Banany obieramy ze skórki i kroimy po skosie na około 8-10 kawałków. Olej mocno rozgrzewamy. Papier ryżowy nasączamy mocno wodą i zawijamy w niego kawałki bananów. Pakieciki smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju. Nadmiar tłuszczu odsączamy przy pomocy ręcznika kuchennego. Gorące banany posypujemy startą na grubych oczkach czekoladą oraz prażonym sezamem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taki papier jak do sajgonek?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, papier jak do sajgonek :) Nie miałam czasu, by robić ciasto, a papier miałam pod nosem i... banany wyszły pyszne !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nietypowe, zamierzam wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    parysek10

    Nietypowe, zamierzam wypróbować.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !