Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mięso dokładnie czyścimy, osuszamy i nacieramy dokładnie sola peklową, odkładamy do lodówki na 24 godziny. Liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty oraz papryczki chili zagotowujemy ze szklanką wody, studzimy, zalewamy mięso i wkładamy do lodówki na kolejne 72 godziny. Po upływie tego czasu mięso wkładamy do żaroodpornego naczynia wraz z marynatą, przykrywamy i pieczemy w temperaturze 200 stopni około 40 minut.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    efektownie podany
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    jakie wykwintne danie:) z chęcia bym spróbowala:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    bardzo kuszące
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no no dziczyzny galarecie nie jadłem
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    pięknie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !