Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezy kokosowo-imbirowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 200 g
cukier biały 75 g
wiórki kokosowe 200 g
imbir świeży 4-5 cm
malibu 50 ml
cukier brązowy 75 muscovado

Przepis i sposób przygotowania na: Bezy kokosowo-imbirowe

Białka ubić na sztywną pianę, cukier wymieszać i dodać do piany. Imbir obrać i zetrzeć na drobnej tarce. Wiórki, imbir i malibu dodać do piany, wymieszać delikatnie. Piekarnik nagrzać do 175 st. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać łyżką porcje masy. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 125 st i piec 25 minut aż nabiorą mocno złotego koloru.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 17.03.2012 10:07
Uwielbiam bezy:)))
Emilia22 21.02.2012 17:23
wyglądaja fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak