Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron swojski - domowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
jajko 3 sztuki
woda 8-10 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron swojski - domowy

Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i zwinąć w rulon, a następnie ciąć ostrym nożem cienkie paseczki, lub lekko zrolować by był okrągły i rozrzucać na posypanej lekko mąką stolnicy. Pozostawić chwilkę by nasz makaron przeschną. W garnku zagotować wodę z odrobiną oleju i soli. Wrzucić makaron i ugotować. Gotowy przelać zimną wodą i odcedzić. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.01.2014 16:16
bardzo dobry
RenataZ-et 02.04.2013 23:26
najlepszy bo domowy :)
EmciaPichci 24.01.2013 21:23
najlepszy!
mirosława4 24.11.2012 19:26
domowy najlepszy !
Angelika10 24.11.2012 00:09
fajny
Emilia22 19.09.2010 07:56
wygląda super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak