Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe krówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% 300 ml
cukier 3/4 szklanki
masło 1/3 kostki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: domowe krówki

wszystkie składniki połączyć w garnku. gotować na dużym ogniu, ciagle mieszając. gdy masa bedzie gęsta należy zdjąć ją z ognia. i mieszać przez chwilkę. folię wyłożyć folią spożywczą i wlać na nią masę. masa musi mieć warstwę 1 cm. włóż do lodówki na kilka godzin. po zdjeciu folii, mase pokroj w kostke.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 13.03.2012 18:12
domowe krówki są najlepsze
1j1o1l1a1 21.02.2012 16:10
muszę kiedyś spróbować, podobno krówki własnej roboty są super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak