Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe racuchy

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 kg
jajko 4 szt
mąki 30 dag
mleko 100 ml
cukru 15 dag
proszku do pieczenia 15 gram
cukier waniliowy 1 szt
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe racuchy

Ryż ugotować i wymieszać z żółtkami, cukrami, mlekiem oraz mąką z proszkiem. Białka ubić i delikatnie wymieszać z masą. Dodać szczyptę soli. Kłaść łyżką na patelnię. Usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 24.10.2013 23:45
pomysłowe danie i jakie smaczne
Pusia 01.07.2013 13:47
fajne racuszki
jeanette_v 16.05.2012 19:36
Super!.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak