Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

placki ziemniaczane 15 szt.
karczek 0,5 kg
pieczarki 6 szt.
mąka 4 łyzki
papryka czerwona 1 szt.
paryka żółta 1 szt.
smalec 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 opakowanie
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Na roztopionym smalcu podsmażyć słodką paprykę, dodać pokrojony w kostkę i oprószony w mące karczek. Chwilę podsmażyć. Następnie dodać 4 szklanki wody i gotować mięso na wolnym ogniu przez około godzinę. Do miękkiego mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, a następnie pokrojoną w kostkę w paprykę. Gotować aż warzywa będą miękkie. Na koniec doprawić gulasz solą, pieprzem i ostrą papryką. Podać z plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 21.02.2012 16:09
placki najlepsze są same :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak