Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
kiełbasa zwyczajna 3 szt
przecier pomidorowy 2 słoiki
ketchup pikantny 5 łyżek
Kwas cytrynowy Prymat 1/2 łyżeczki
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżka
siekany koperek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta 3 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 12.01.2014 21:28
świetnie smakuje
caralajna 03.07.2013 07:56
pyszności, letni bigos
Mati13 07.03.2013 09:05
bardzo taki lubię, ładnie podane
Monika-twin 04.06.2012 12:33
nice
Monika-twin 04.06.2012 12:33
nice
Wojt@s
Wojt@s 21.02.2012 14:25
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak