Sposób przygotowania

Mięso ugotować w osolonej wodzie. Następnie wyjąć z wody, przestudzić i drobno pokroić. Kapustę umyć, poszatkować przełożyć do garnka z wodą od gotowania mięsa, dolać trochę wody tak, aby cała kapusta była przykryta, doprawić, gotować ok. godz. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni, wraz z mięsem dodać do bigosu. Dodać resztę składników, doprawić do smaku, dusić jeszcze ok. 15 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    nice
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    nice
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo taki lubię, ładnie podane
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności, letni bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !