Sposób przygotowania

Plastry schabu cienko rozbić tłuczkiem, oprószyć przyprawą do wieprzowiny. Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju razem z pokrojoną w kostkę cebulą. Pieczarki z cebulą dodać do mięsa mielonego. Dodać do niego też jajko, sól i pieprz, wymieszać. Na każdy plaster schabu kłaść trochę mielonego mięsa, zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Smażyć na średnim ogniu na rumiano z każdej strony.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pięknie przyrumienione
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    kandydat na dzisiejszy obiad ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wspaniały pomysł na smaczny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    schabowy i mielony w jednym- super
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Pięknie rumiane. Tak lubię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !