Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Medaliony z polędwicy wieprzowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
por 2 liście

Przepis i sposób przygotowania na: Medaliony z polędwicy wieprzowej

Kroki postępowania

1
Polędwicę oczyścić z błon, pokroić w grube plastry (ok. 1,5-2 cm). Mięso lekko rozbić dłonią.
Krok 1 - Medaliony z polędwicy wieprzowej foto
2
Liście pora pociąć w wąskie paseczki. Każdy kawałek mięsa owinąć paseczkiem pora, tworząc okrągły kształt.
Krok 2 - Medaliony z polędwicy wieprzowej foto
3
Mięso kłaść na rozgrzany olej,oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3 - Medaliony z polędwicy wieprzowej foto
4
Smażyć na średnim ogniu, na rumiano z obu stron. Podawać z dowolnym sosem (ja podałam z sosem pieczarkowym).
Krok 4 - Medaliony z polędwicy wieprzowej foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 06.12.2012 19:33
takie podwiązanie porem nie tylko jest urocze, ale i praktyczne
andzia123 09.03.2012 07:12
super
Mati13 21.02.2012 19:15
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak