Sposób przygotowania

Na początek ciasto do miski wsypujemy mąkę , dodajemy , jajka , sól i wodę w zależności jak duże są jajka (ćwierć szklanki) i wszystko dobrze wymieszać by powstało nie klejące się ciasto . Następnie rozwałkowujemy cienko, wycinamy np kieliszkiem okręgi . Następnie z ryby ściągamy skórę , i wyjmujemy czyste mięso , mięso przyprawiamy solą i układamy na środku każdego pieroga . Następnie pierogi zamykamy i odstawiamy na 30min do lodówki . Po tym czasie pierogowe ciasto będzie lepsze . Pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody w garnku i gotujemy około 8 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    cos nowego jak dla mnie
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    a na zdjeciu mrozone pierogi z biedronki, faktycznie jak domowe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !