Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem wg Piotra

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
jajko 2
sól 1 łyżka
woda
mięso z ryby wędzonej 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem wg Piotra

Na początek ciasto do miski wsypujemy mąkę , dodajemy , jajka , sól i wodę w zależności jak duże są jajka (ćwierć szklanki) i wszystko dobrze wymieszać by powstało nie klejące się ciasto . Następnie rozwałkowujemy cienko, wycinamy np kieliszkiem okręgi . Następnie z ryby ściągamy skórę , i wyjmujemy czyste mięso , mięso przyprawiamy solą i układamy na środku każdego pieroga . Następnie pierogi zamykamy i odstawiamy na 30min do lodówki . Po tym czasie pierogowe ciasto będzie lepsze . Pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody w garnku i gotujemy około 8 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

08.08.2013 23:28
a na zdjeciu mrozone pierogi z biedronki, faktycznie jak domowe!
Magula 12.07.2012 08:24
cos nowego jak dla mnie
kriso 21.02.2012 18:26
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak