Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS ROSOŁOWY

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
rosół 1 szkl
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS ROSOŁOWY

Stopić masło na słabym ogniu, dodać mąki i mieszając zrobić białą zasmażkę, zestawić z ognia. Rozprowadzić, dodając stopniowo i stale mieszając rosół, przyprawić sola i pieprzem. Postawić na ogniu i mieszając gotować, aż sos zgęstnieje. Można też dodać łyżeczkę soku z cytryny. Podawać do gotowanych jarzyn.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 30.05.2012 12:46
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak