Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba inaczej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 50 dkg
ząbek czosnku 2
cebula 2
mleko 1 szkl
woda 1 szkl
mąka krupczatka
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ketchup
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ryba inaczej

rybę moczymy w mleku pół na pół przez 1,5godziny.odsączoną przepuścić przez maszynkę z cebulą i czosnkiem,dodać bułkę tartą,natkę,jajko,sól i pieprz.formujemy okrągłe placuszki,panierujemy w krupczatce i smażymy w tzw głębokim tłuszczu z obu stron.układamy wystudzone na półmisku podajemy z ketchupem i majonezem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 02.03.2012 08:14
pycha
jozefinach 24.02.2012 11:27
Lubię ryby pod każdą postacią.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak