Sposób przygotowania

Białka oddzieliłam od żółtek i ubiłam na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksowałam na gładką dość gęstą masę. Dodałam jabłko starte (ilość według indywidualnych upodobań smakowych). Na końcu delikatnie wymieszałam łyżką z ubitymi białkami. Smażyłam na oleju. Po usmażeniu można posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    już dawno nie jadałam racuchów
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ja też dawno nie robiłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    ja robię bez sody, ale pewnie i te pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !