Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pszteciki z mięsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 20 dag
śmietana 2 łyżka
żółtko jajek 2 szt
łopatka bez kości 60 dag
sól, pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pszteciki z mięsem

mąkę posiekać z masłem dodać śmietanę i żółtka zagnieść ciasto i schować do lodówki na ok godziny Mięso ugotować do miękkości i zmielić doprawić solą pieprzem cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć i dodać do mięsa wymieszać wyjąć ciasto z lodówki rozwałkować wzdłuż ciasta ułożyć równo farsz i zawinąć i skleić pociąć małe paszteciki posmarować paszteciki olejem ułożyć na blaszce i piec w piekarniku na złoty kolor temp 180*c ok 25 minut

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 23.02.2012 21:45
pyszne
eduszo
eduszo 23.02.2012 10:58
Oj lubie takie i też robie z łopatki.
melonik 22.02.2012 09:38
mniam
mikrusiak 21.02.2012 10:31
pychota...:)
dwa pokoje z kuchnią 21.02.2012 09:23
uwielbiam
iziona 21.02.2012 07:39
Piękne jak słoneczka wyglądają na tym talerzu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak