Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik na wędzonce z czosnkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa 25 dag
cebula 1 szt
kapusta kiszona 1/2 kg
kapusta biała 1/3 główki
przecier pomidorowy
oliwa
marchewka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
wędzonka 25 (surowa)
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik na wędzonce z czosnkiem

Kapustę kiszoną gotujemy w garneczku z dodatkiem liścia laurowego garnka nie przykrywamy .Kapustę białą kroimy ,marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki i wszystko gotujemy w osobnym garnku do półmiękkości .Wędzonkę kroimy drobno w kostkę ,kiełbasę myśliwska kroimy w kosteczkę.Cebule obieramy siekamy .Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy pokrojona kiełbasę ,wędzonkę i cebulę .Mieszamy dodajemy przyprawę do bigosu i czerwona ,paprykę .Ugotowane kapusty odsączamy i mieszamy razem w dużym garnku .Dodajemy zawartość patelni.Mieszamy .dodajemy przecier pomidorowy .Doprawiamy pieprzem ,sola ,przyprawa w płynie i dodajemy kostkę warzywną .Mieszamy i dusimy na małym ogniu . Na koniec dodajemy kilka ząbków wyciśniętego czosnku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 21.02.2012 06:09
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak