Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zimowy deser z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 1 opak
śmietana 30% 400 ml
galaretka truskawkowa 1
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Zimowy deser z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną

Rozpuszczamy galaretkę w niecałych dwóch szklankach wody. Zostawiamy do wystygnięcia.

Truskawki układamy w pucharkach lub szklankach (zostawiamy z boku kilka sztuk).
Zalewamy lekko tężejącą galaretką.

Ubijamy śmietanę na sztywno z odrobiną cukru. Wykładamy na zastygniętej galaretce (zostawiając trochę do przybrania).

Wierzch śmietany posypujemy kakao.

Na to kleks bitej śmietany a w nią truskawka.

I gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 09.03.2012 10:49
pyszne
artur7 22.02.2012 05:36
fajne pyszne
[email protected] 21.02.2012 12:45
pyszne
Kamila/kami007 21.02.2012 09:59
mmmm
Tomek13 20.02.2012 22:47
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak