Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki krabowe w pietruszkowym cieście naleśnikowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki krabowe 1 opakowanie
mąka
jajko 1 sztuka
woda
sól do smaku
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki krabowe w pietruszkowym cieście naleśnikowym

Należy zrobić ciasto naleśnikowe z mąki jajka i odrobiny wody. Nie pisałam dokładnych proporcji, gdyż wiadomo że jajka są różnej wielkości i ilość mąki w takim przypadku się zmienia, należy jednak ciasto wykonać tak żeby było ono gęste. Do ciasta dodajemy sól, pieprz i pietruszkę. Każdy paluszek obtaczamy w cieście naleśnikowym i smażymy na rozgrzanym oleju. Polecam takie paluszki z sosem czosnkowym. Smacznego:!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.05.2013 08:02
Świetny pomysł :)
miki47 13.04.2013 16:36
smakowicie..
Małgorzata106 28.05.2012 17:27
super
Grażyna13 24.05.2012 14:40
super :)
Ania67 07.05.2012 06:32
coś dla mnie
Rafał10 01.04.2012 11:36
super pomysł :) trzeba będzie sobie zrobić
Nalesnik 25.02.2012 13:47
zjadłbym chętnie takie paluszki
Izabela/bella81 24.02.2012 09:24
ciekawy pomysł na paluszki krabowe :)
Ada-Gaba 22.02.2012 13:13
pycha
tom 20.02.2012 22:36
myślę że zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak