Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa imprezowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2
papryczki chilli 2
czosnek 3 ząbki
papryka czerwona 2
papryka żółta 2
papryka konserwowa 1
pieprz szczypta
pieczarki 700 g
mięso mielone 700 g
pomidory krojone z puszki 2 puszki
bulion 2 litry
rozmaryn
śmietana 2 łyżki
sól szczypta
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa imprezowa

Bulion wlać do garnka . Dodać pomidory z puszki bez skórki a jeżeli jest to skórkę zdjąć i posiekane w kostkę papryki. Na patelni podsmażyć wraz z pokrojonymi wcześniej i obranymi cebulami , czosnkiem i pieczarkami .Zawartość patelni połączyć z wywarem . Następnie dodać puszkę fasoli , śmietanę i przyprawy . Zupę wymieszać i gotować przez około 60 minut . Można udekorować zupę kawałkami papryki , natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 21.02.2012 09:37
super
tom 20.02.2012 22:37
i impreza na całego , smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak