Sposób przygotowania

Przygotować budyń : odlać pół szklanki mleka i wymieszać z mąką pszenną oraz ziemniaczaną . Resztę mleka razem z cukrem oraz cukrem waniliowym gotować na małym ogniu , mieszając . Gdy się lekko zagotuję , delikatnie wlać mleko połączone z mąką . Mieszać aż zgęstnieje i zaczną się pojawiać bąbelki . Przygotować ciasto : W rondelku rozpuścić masło . o miski wbić jajka (można je lekko ubić ) . Dodać przestudzony budyń i masło . Starannie wymieszać . Do zawartości miski wsypać mąkę , proszek do pieczenia i sól . Na koniec wlać wodę gazowaną i wymieszać . Ciasto wyłożyć do papierowych foremek . Wierzch muffinek posypać wiórkami kokosowymi . Całość wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180-200 stopni C . Piec ok. 20-25 minut .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !