Sposób przygotowania

Wiśnie opłukać, osączyć, oderwać ogonki, wydrylować.Dwa jajka umyć i rozdzielić na żółtka i białka.Dwa białka odłożyć. Dwa żółtka razem z pozostałymi całymi jajkami utrzeć na pianę z dodatkiem cukru i cukru waniliowego.Do utartych jajek dodać mleko, przesianą mąkę i szczyptę soli.Ciasto dokładnie wymieszać, odstawić pod przykryciem na 30 minut, aby napęczniało.Dwa odłożone białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.Ciasto wlać do natłuszczonej okrągłej formy.Na wierzchu rozłożyć osuszone wiśnie.Piec przez 30-35 minut w piekarniku nagrzanym do temp.180 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !