Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto awaryjne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 6 łyżek
cukier kryształ 6 łyżek
jaja 3 sztuki
margaryna 3/4 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
owoce 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto awaryjne

Margarynę stopić i ostudzić.Dodać cukier, jaja, mąkę, proszek do pieczenia oraz owoce.Dokładnie wymieszać i wylać na wąską formę, posmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką.Wstawić do piekarnika, piec ok. 40 minut.Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tom 20.02.2012 22:37
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak