Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać po ugotowaniu i pokroić w półplasterki.
Wędliny pokroić na drobno ( ale nie robić z nich sieczki), cebulę w kostkę i podsmażyć razem na oleju.
Dodać ziemniaki, doprawić do smaku i chwilę podsmażyć.
Na koniec zalać śmietaną i chwilę ją odparować.

Następnie przełożyć do naczynia ( ja wrzuciłam do małej keksówki), przykryć serem i podpiekać w temp 200st C
aż ser dobrze się zrumieni.


SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajna
  • -1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    można dać takie wędliny i kiełbasę jaką się ma akurat w domu- pod warunkiem że będzie jej dużo
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    oryginalna nazwa :D chętnie wypróbuję!
  • 2
    original
    Opublikowano

    leonkot

    wygląda świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo smakowita zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    swietna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczniutka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !