Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie cebulowo-musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
musztarda ziarnista
śmietana 12-procentowa
sok z cytryny
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
oliwa
czosnek 3 ząbki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie cebulowo-musztardowym

Kurczaka oczyścić i wysuszyć na papierowym ręczniku. Pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, czosnek w kostkę i podsmażyć na oliwie. Dodać osuszonego kurczaka. Smażyć aż do zarumienienia się. Dodać kilka łyżek śmietany oraz musztardę. Doprawić przyprawą ziołową, skropić sokiem z cytryny.

Podawać zaraz po przyrządzeniu z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 27.01.2014 22:06
Fajny pomysł na sos
adelajda 09.08.2013 08:15
kurczaka lubię w każdej postaci :)
kriso 20.02.2012 21:01
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak