Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z borowikowa z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 200 gram
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
borowiki 250 gram
Bulion grzybowy 1 sztuka
jogurt 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z borowikowa z makaronem

Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wedle opisu na opakowaniu.Po ugotowaniu makaron odsączamy z wody na durszlaku.Borowiki świeże(,jeśli są suszone,to moczymy je w wodzie, najlepiej przez noc.)gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.Po ugotowaniu miksujemy.Dodajemy 2 stołowe łyżki masła i jedną rozpuszczoną kostkę rosołową,szczyptę pieprzu i listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu pod przykrycie. Na koniec gotowania dodajemy jogurt,lub śmietanę.Podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 23.01.2014 21:08
fajne nawet
kate.500 17.06.2012 20:08
pycha
olkaaa 14.03.2012 07:58
muszę spróbować
fictor123 08.03.2012 10:15
super
Anna152 05.03.2012 09:25
mniam
SmacznaPyza 21.02.2012 16:25
zdjęcie nie musi być profesjonalne żeby było apetyczne :)
Aleksandra22
Aleksandra22 21.02.2012 16:06
Może i zdjęcie nie jest profesjonalne, ale zupa jest przepyszna, a chyba to jest najważniejsze, czyż nie?
Justyna Jussstiii 21.02.2012 09:38
super
SmacznaPyza 20.02.2012 21:39
sorki, ale zdjęcie nie zachęca....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak