Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kurkowa z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
pierś z kurczaka 1/2 kg
marchewki 3 sztuki
por wg uznania
pieczarki 6-7 dużych sztuk
kurki 20 dkg
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania
kremowy mix do sałatek zup 180 gram
ziemniaki 3 średnie sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kurkowa z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, pokroić w plasterki. Mięso pokroić w kostkę, por w półplasterki. Mięso, marchewki i por wrzucić do rosołu i zagotować. Gotować kilka minut.
Krok 1 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać do nich dowolnie pokrojone kurki (mogą być mrożone) i usmażyć.
Krok 2 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto
3
Grzyby oprószyć solą i pieprzem, wymieszać z kremowym mixem do sałatek, zup i sosów 18%.
Krok 3 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto
4
Do zupy dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować do miękkości wszystkich warzyw.
Krok 4 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto
5
Grzyby z kremowym mixem zahartować kilkoma łyżkami zupy. Wszystko połączyć i zagotować.
Krok 5 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto
6
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 6 - Zupa kurkowa z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 24.09.2013 22:43
Taką zupkę z chęcią bym zjadła.
Weronika_eM 01.07.2012 22:41
smaczna zupka
pacpaw 23.05.2012 20:03
oj już nie mogę doczekać się grzyborań
DanutaS 21.02.2012 10:15
kurki i pieczarki? - idealne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak