Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażona panga

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pangi 2
cebule 2
oliwa
bazylia
sok z cytryny 1/2 cytryny
sól szczypta
pieprz szczypta
Panierka:
jajko 1
mleko 1 łyżka
mąka 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Smażona panga

Filety pokroić na średniej wielkości kawałki . Następnie skropić sokiem z cytryny oraz doprawić solą i pieprzem . Całość odstawić na 15 - 20 minut . W głębokim talerzu roztrzepać jajko widelcem , dolać mleko i wymieszać . Maczać w tym kawałki ryby , a następnie obtaczać je w mące . Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej rybę . Cebulę obrać i posiekać a następnie dorzucić do pangi. Posypać odrobiną bazylii . Rybę smażyć z obu stron na złoty kolor . Podawać z usmażoną cebulą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak