Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 3/4 sztuki
masło 2,5 łyzeczki
kostka warzywna 1/4 kostki
natka pietruszki 3/4 -1 łyżki
śmetana 3-3,5 łyżki
przyprawy do smaku
woda 2 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Musimy pzredewszytskim obrać pieczarki i pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać patelnię z tłuszczem z cebulą, masłem. Dodac porkojone pieczarki i poddusić do miękkości. W garnku zagotowuwujemy wode tak około 2 1/4 szklanki. Dodajemy 1/4 kostki warzywej, mieszamy i dodajemy pieczarki z patelni wraz z cebulą.
Jeżeli chodzi o wymienioną w skaldnikach śmietanę , łączymy ja zmałą ilością wody ZIMNEj i dolewamy do sosu. Mieszamy. Dodajemy przyprawy- sól, pieprz to podstawa. Jak ktos ma swoje smaki moze dodać jeszcze inne. Dodajemy natkę pietruszki. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 05.03.2013 09:27
i np. do kopytek
kasiek 28.08.2012 21:48
uwielbiam sos pieczarkowy
Sroczka 23.03.2012 12:12
Bardzo dobry sos. Też często taki robię.
Natalia40 12.03.2012 17:50
pyszny sosik
halina17 20.02.2012 13:34
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak