Sposób przygotowania

Musimy pzredewszytskim obrać pieczarki i pokroić w kostkę. Następnie rozgrzać patelnię z tłuszczem z cebulą, masłem. Dodac porkojone pieczarki i poddusić do miękkości. W garnku zagotowuwujemy wode tak około 2 1/4 szklanki. Dodajemy 1/4 kostki warzywej, mieszamy i dodajemy pieczarki z patelni wraz z cebulą.
Jeżeli chodzi o wymienioną w skaldnikach śmietanę , łączymy ja zmałą ilością wody ZIMNEj i dolewamy do sosu. Mieszamy. Dodajemy przyprawy- sól, pieprz to podstawa. Jak ktos ma swoje smaki moze dodać jeszcze inne. Dodajemy natkę pietruszki. Gotowe:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Natalia40

    pyszny sosik
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo dobry sos. Też często taki robię.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam sos pieczarkowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    i np. do kopytek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !