Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy ze skórki, płuszcemy w zimnej wodzie, gotujemy ( oczywiscie woda osolona).
Ugotowane ziemniaki ostudzamy i przekręcamy przez maszynkę. Dodajemy mąkę, jaja. Dodajemy także posiekaną i podduszoną cebulę (rzecz jasna obraną). Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, jeżeli ktoś cche moze dodac inną przyprawę, czy natkę pietruszki. Wyrabiamy dobrze farsz.

z masy kształtujemy kotlety, jeden za drugim. Obtaczamy w bułce tartej. Jeżeli chodzi o smażenie : na rozgzranym tłusczu z obydwu stron, raz z jednej raz z drugiej.

Podawać z sosem. Na zdjeciu sos pieczarkowy

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !