Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korpusy na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 kg
margaryna 25 dag
cukier puder 10 dag
żółtko jajek 3 sztuki
cukier wanilinowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Korpusy na słodko

Margarynę utrzeć do białości, ciągle ucierając dodać cukier puder, żółtka i cukier wanilinowy, na końcu wsypać mąkę.Wyrobić ciasto i schłodzić w lodówce- ok.1 godziny. Ciasto rozwałkować na grubość ok.5 mm lekko podsypując mąką by nie przywarło do stolnicy i szklanką wycinać koła którymi wykładamy wysmarowane tłuszczem foremki. Piec w piekarniku nagrzanym do 180*C na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak