Sposób przygotowania

Owoce zalej rumem, odstaw. Zagotuj mleko. 4 żółtka utrzyj na kremową masę z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj przesianą mąkę, wymieszaj. Mieszając powoli wlewaj gorące mleko. Ustaw na małym ogniu i dalej mieszając gotuj krem około 2 minuty. Do kremu dodaj dwa pozostałe żółtka. Z 6 białek ubij pianę z dodatkiem soli. Krem ostrożnie połącz z owocami wraz z rumem i sztywną pianą z białek. Ostrożnie mieszaj, aby owoce nie puściły soku. Formę wyłóż papierem do pieczenia robiąc kołnierz. Papier wysmaruj masłem, wysyp cukrem. Wlej przygotowana masę. Wstaw do piekarnika. Piecz 25 minut. Otwórz piec suflet posyp cukrem pudrem piecz jeszcze 10 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !