Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pół kg
żółtko jajek 3 szt
spirytus 1 łyżka
śmietana pół szkl
olej
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Faworki

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i zagniatamy aż ciasto będzie jednolite. Odstawiamy na 30 min do lodówki.
Po tym czasie ciasto cieniutko wałkujemy, kroimy na paski z dziurką, przeplatamy i smażymy na gorącym, głębokim oleju.
Posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 13.04.2012 22:04
lubie
1j1o1l1a1 20.02.2012 17:17
zawsze postanawiam sobie, że usmażę faworki latem np, ale czas minie i dopiero zbieram się na koniec karnawału :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak