Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z kaszy jęczmiennej

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 2 woreczki
jajko 3 sztuki
mąka 3 łyżki
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
pieprz
sól
zielona pietruszka
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
rosół drobiowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z kaszy jęczmiennej

Kaszę ugotować lub prawie rozgotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej i dokładnie wystudzić. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle. Do zimnej kaszy dodać cebulę, jajka mąkę, około 2 łyżek posiekanej zielonej pietruszki oraz doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoty kolor. Podawać gorące prosto z patelni polane sosem, najlepiej z pieczarkowym lub grzybowym ja podałam z sosem z mrożonych leśnych grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 28.02.2012 11:07
Smaczne kotlety tanim nakładem.
Agnieszka_B 20.02.2012 14:46
A ja tak rzadko używam kaszy...
Monika111 20.02.2012 13:25
Zdrowe i pyszne! Wyglądają zjawiskowo... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak