Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser w paseczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier kokosowy
śmietana 30% 2 szklanki
biała czekolada 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser w paseczki

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i delikatnie wystudzić, ale uważać, aby nie zastygła ponownie w tym czasie ubić śmietanę i pod koniec ubijania dodać białą czekoladę. Z gotowego blatu biszkopta mniejszą szklanką od tej w której będziemy podawać deser wyciąć krążki. W szklance zaczynając od śmietany układać warstwami deser, każdy krążek ciasta już w szklance polać likierem na górze ma być warstwa śmietany. Dowolnie udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.08.2012 13:17
pyszny dla każdego
czekoladka_m 20.02.2012 16:15
pyszny ten deser:):)
[email protected] 20.02.2012 15:41
pyszny
Agnieszka_B 20.02.2012 14:46
Śliczny deser!
Kamila/kami007 20.02.2012 12:13
super wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak