Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa makowa do makiełek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 1/2 kg
bakalie 400 gram
miód 200 ml
cukier 100 gram
śmietana 18 proc 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Masa makowa do makiełek

Mak zaparzyć i zostawić go na noc . Rano odcedzić i zostawić go na talerzu na 4-5 godzin . Do maku dodać cukru i dobrze wymieszać. Zmielić go 3 razy na maszynce do mięsa na małym sicie. Po maku zmielić bakalie i wymieszać razem z makiem dodać miód . Dodajemy śmietankę (najlepiej do zupy) Podawać na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak