Sposób przygotowania

Całe jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy aż masa podwoi swoją objętość. W tym czasie roztapiamy w rondelku margarynę. Następnie do jajecznej masy dodajemy stopniowo obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz płynną margarynę. Po dokładnym wymieszaniu dzielimy ciasto na dwie połowy-do jednej dodajemy kakao. Wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę napełniamy ciastem wlewając na zmianę raz białe, raz ciemne ciasto-powstanie marmurkowy wzorek. Na szybko można wlać na spód białe ciasto, a na jego środek ciemne:-) Ciasto pieczemy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    ale ładnie wyszła...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ładnie wyszła to fakt:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !