Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marmurkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mąka ziemniaczana 3/4 szklanki
jajko 5 szt
cukier 3/4 szklanki
margaryna 3/4 kostki
cukier waniliowy 1 torebeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marmurkowa

Całe jajka wraz z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy aż masa podwoi swoją objętość. W tym czasie roztapiamy w rondelku margarynę. Następnie do jajecznej masy dodajemy stopniowo obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz płynną margarynę. Po dokładnym wymieszaniu dzielimy ciasto na dwie połowy-do jednej dodajemy kakao. Wyłożoną papierem do pieczenia keksówkę napełniamy ciastem wlewając na zmianę raz białe, raz ciemne ciasto-powstanie marmurkowy wzorek. Na szybko można wlać na spód białe ciasto, a na jego środek ciemne:-) Ciasto pieczemy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 21.02.2012 17:46
mniam
iziona 20.02.2012 11:47
Ładnie wyszła to fakt:)
mikrusiak 20.02.2012 10:58
ale ładnie wyszła...:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak