Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pażybroda z indyjskim curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
kapusta pół głowki
zieleang 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2
czosnek 2 zą
masło 1 łyżka
sól
pieprz
curry indyjskie 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pażybroda z indyjskim curry

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. kapustę kroimy w grube kawałki i dodajemy do garnka. Zupę zalewamy wodą. Dodajemy masło, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, ziele angielskie, liście laurowe, sól, pieprz i przyprawę indyjskie curry. Gotujemy 20-25 min aż warzywa będą miękkie. Możemy podać ze świeżym pieczywem np chlebem wyciętym za pomocą formy serduszka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

borgia 19.06.2012 12:55
Jakby to tu powiedzieć... Chyba najprościej - abstrahując od faktu, że jest to polskie danie (znalazłam w hinduskich, a szukam tam prawdziwie indyjskich potraw, więc jestem zaskoczona) - jest to po prostu Parzybroda.
dorota20w 21.02.2012 13:40
była :) jauwielbiam tą zupe i indyjskie klimaty
aginaa 21.02.2012 13:24
musi byc pyszne
anja3107 21.02.2012 10:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak